2012. október 24., szerda

Windows 8 - mi jót fog hozni?


Hamarosan piacra dobják az új Windows-t. Ám előtte még átment a nagy teszten is: szakember után megkérdezték az "utca emberét" is, hogy mit gondolnak róla. Az eredmény azonban nem volt nagyon felemelő.

Windows surface, csempés felület, friss, fiatalos, radikálisan új. Ezekkel akarják kifejezni, hogy mennyire gyökeresen megváltozott ez széria. Valóban, talán a 95-ös Windows óta nem tett szert ekkora változásra a cég. A reklámkampány már önmagáért kitesz: a Microsoft 1,5 milliárd dollárt költ a promotálására, ezzel magáénak tudhatja minden idők legdrágább kampányát, amit talán egy elnökválasztás sem múlhat felül.

Ekkora reklám után pedig az ember fia méltán valami nagyszabásúra készül. Azonban a "tesztalanyok" igencsak meglepődtek.

"Hülyének érzem magam tőle", "Sokkal egyszerűbbnek kéne lennie, nem szabadna, hogy gondolkodnom kelljen a funkciók működésén", "Nagyon összezavarja az embert"- olvashatjuk az első reakciókat az Index Tech oldalán. Az eredmény így nem volt olyan kecsegtető, öt tesztalanyból mindössze egynek volt jó véleménye az szerkezetről.

Az emberek már azt is furcsának tartják, hogy hozzá kell érni a képernyőhöz. Ez ugyanis egy íratlan szabály, hogy nem szabad ujjlenyomatot hagyni a monitoron, a Windows 8 mégis erre kér. A sok kis színes "csempe" közt pedig nehéz keresni valóban fontos információkat.

Valóban gyökeres a változás, semmi nem garantálja, hogy a Windows 8 olyan általánossá válik, és olyan elterjedt lesz, mint a Win 7. Vagy az igazi innováció tényleg olyan nagyot fog ütni? Október 26-a után kiderül.


Forrás:
http://index.hu/tech/2012/10/22/hulyenek_erzi_magat_az_ember_a_windows_8-tol/http://index.hu/tech/2012/10/15/minden_idok_legdragabb_reklamkapmanyaval_indul_a_windows_8/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése